Hlavní obsah

Motorkář na přejezdu zavadil o vlak a spadl. Policistům chtěl přesto ujet

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Kuriózní případ šetří od pondělka policisté z Boršova nad Vltavou na Českobudějovicku, kdy devětadvacetiletý řidič chtěl ujet policistům z kolony aut čekajících na železničním přejezdu. Zavadil však o vlak a havaroval. Policisté ve čtvrtek zveřejnili video a zároveň pátrají po jeho kolegovi, kterému se podařilo ujet.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář málem skončil pod vlakemVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté okamžitě zareagovali, zapnuli maják a vyjeli za oběma motocykly, které neměly registrační značky. Domnívali se, že dvojice před kolejemi zastaví, neboť po trati se už blížil vlak. To se však nestalo. Naopak oba motorkáři se snažili riskantní jízdou ujet. Jeden z nich objel sloup s blikající výstrahou a unikl přes pole. Druhý už podobný manévr nestihl a střetl se s projíždějícím vlakem,“ popsal situaci na přejezdu krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Dodal, že motorkář měl velké štěstí, neboť vlak motocykl pouze odhodil i s jezdcem na komunikaci. Ten měl velké štěstí, neboť byl bez poranění a snažil se ujet. Policisté jej ale i přes aktivní odpor zadrželi.

Následně se ukázalo, že motocykl není registrován pro silniční provoz a řidič má pravděpodobně pro předchozí delikty vysloven zákaz řízení. Nyní policisté pátrají i po druhém výtečníkovi a přivítají informace k zjištění jeho totožnosti na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám