Hlavní obsah

Kamión se štěpkou se převrátil na dálnici D5. Nehodu čtyř aut jeden člověk nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mýto (Rokycansko)
Aktualizováno

Jeden člověk ve středu zemřel a další lidé se zranili při nehodě kamiónu a tří osobních aut na dálnici D5 nedaleko Mýta na Rokycansku. Nehoda uzavřela provoz na dálnici v obou směrech. Dálnice byla otevřena před 22. hodinou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Kamión převážející náklad štěpky se převrátil na bok a štěpka se vysypala na Škodu Fabii.

Článek

Nehoda se stala zhruba na 48. kilometru dálnice. V tomto úseku je delší dobu uzavírka kvůli rekonstrukci dálnice ve směru z Prahy na Plzeň, doprava je proto běžně svedena pro oba směry do pruhů vedoucích do Prahy.

Kvůli nehodě stál celý provoz a záchranáři žádali řidiče, aby sjížděli ve směru na Prahu už v Rokycanech nebo v Mýtě a ve směru z Prahy v Cerhovicích. I tak se na dálnici tvořily kolony.

Předběžné výpovědi svědků naznačují, že řidič Škody Felicie zřejmě vjel do protisměru a srazil se tam s kamiónem, řekla Korandová.

Podle mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové se pak kamión převážející náklad štěpky převrátil na bok a štěpka se vysypala na Škodu Fabii. V ní se lehce zranila jedna žena středního věku, kterou převezla sanitka do rokycanské nemocnice se zhmožděnou páteří.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Nehoda zastavila provoz na dálnici D5 v obou směrech.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Při nehodě kamiónu a tří osobních aut na dálnici D5 nedaleko Mýta na Rokycansku jeden člověk zemřel.

Smrtelné zranění utrpěl asi šedesátiletý muž jedoucí ve Škodě Felicie, která se převrátila na střechu, uvedl mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký. Vrtulník pak převezl do nemocnice sedmiletého chlapce s otřesem mozku, dítě je mimo ohrožení života, dodal. Bez zranění se obešla posádka citroenu.

"U převráceného kamiónu jímáme hydraulický olej. Potom bude nutné ve spolupráci s dálniční údržbou silnic přeložit vysypanou štěpku, uklidit a zamést vozovku a také postavit kamión na kola," popsala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám