Hlavní obsah

Nezletilý student měl sexuálně obtěžovat mladší sestry

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

V síni Krajského soudu v Hradci Králové v pondělí stanul nezletilý středoškolák z Vysočiny. Podle žalobkyně sexuálně zneužíval své dvě sestry, jednu o osm let, druhou o čtyři roky mladší než on sám.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Toho, za co jsem stíhán, jsem se nedopustil, jedná se o křivé obvinění,“ odmítl mladík jakékoliv pochybení. S oběma dívkami, které mají stejnou matku, ale jiného otce, podle svých slov vyrůstal od mala a nikdy neměli problém.

„Žil jsem s mamkou a mladší sestrou, starší odešla k otci. O svých deseti let jsem je občas hlídal,“ připustil. Dívky se před ním prý nestyděly, ale že by s nimi hovořil o sexu, to si nepamatuje.

„Bral nás do pokoje a tam se svlékal. A vyzýval mne, abych se také svlékla a lízala mu přirození,“ uvedla jedna ze sester s tím, že se to dělo skoro vždy, když byla matka pryč. Vyžadoval prý i další sexuální praktiky, včetně klasického i análního styku. Častěji po starší z obou děvčat.

„Dopustil se toho, i když ho opakovaně prosily, aby svého jednání zanechal. Posléze mu ale ze strachu podlehly,“ stojí si na svém státní zástupkyně Lucie Žabková, která studenta obžalovala ze zločinu znásilnění a soulože mezi příbuznými, ukončené ve stadiu pokusu.

Otec podal trestní oznámení

Trestní oznámení na policii podal otec dívek a jeho nová žena. Původní rodina se rozpadla po deseti letech.

„Vzali jsme se v roce 2002 a definitivně rozešli roku 2012. O rok později jsem se znovu oženil. Od května 2014 žije starší dcera u nás, od června i mladší. S tím co se stalo, se svěřily mé ženě,“ řekl otec u soudu. A podle znalců jsou výpovědi obou dívek věrohodné, doslova uvedli, že výpověď starší lze považovat za reprodukci skutečně prožitých událostí.

Matka všech tří dětí, tedy potenciálního pachatele i jeho dvou obětí, má dlouhodobě problémy s alkoholem a v současné době se léčí v Psychiatrické léčebně v Havlíčkově Brodě. O ničem prý nevěděla. „Dozvěděla jsem se, když mi přišla SMS od otce, že mi mladší dceru nevrátí, protože ji měl můj syn obtěžovat,“ uvedla.

U obžalovaného znalci potvrdili, že vyrůstal ve značně komplikovaném výchovném prostředí, má průměrný intelekt, ale netrpí žádnou sexuální deviací. Má prý silné pouto k rodičům i dobrý vztah k sestrám.

Krajský soud odročil projednávání případu na  druhou půli října, kdy budou provedeny další výslechy.

Reklama

Výběr článků

Načítám