Hlavní obsah

Řidič srazil v Přerově 18letou ženu s kočárkem a ujel

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté požádali ve čtvrtek veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči, který minulý pátek večer srazil v Přerově na přechodu pro chodce osmnáctiletou těhotnou ženu s kočárkem, v němž vezla podle informací Práva své dvouleté dítě. Bezprostředně po nehodě z místa ujel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve 20:15 hodin. „Řidič jel osobním vozidlem tmavé barvy po ulici Velká Dlážka ve směru na Předmostí. Na přechodu pro chodce u hotelu Strojař zachytil levou boční částí vozidla přecházející těhotnou 18letou chodkyni, která před sebou tlačila kočárek s dítětem. Po střetu s vozidlem žena upadla na vozovku v blízkosti ostrůvku a strhla s sebou i kočárek,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič podle ní z místa nehody ujel ve směru své jízdy, aniž by sražené ženě poskytl první pomoc. Poškozená byla převezena do přerovské nemocnice i s dvouletým dítětem, které bylo v kočárku. „Podle lékaře žena utrpěla naštěstí jen lehčí zranění, dítě zraněno nebylo,“ konstatovala mluvčí.

Policisté podle ní žádají případné svědky události, kteří by mohli k vozidlu a řidiči poskytnout jakékoliv informace, jež by vedly k jeho ztotožnění, aby se přihlásili prostřednictvím telefonního čísla 974 778 324 nebo bezplatné linky 158. Řidiči hrozí za neposkytnutí pomoci až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám