Hlavní obsah

Z cirkusu utekl tygr, hlásil policii na Semilsku muž. Viděl jen velkou kočku

Semilsko

Sedmašedesátiletý muž volal v úterý ráno libereckým policistům a oznámil jim, že se po zahradě domu v Bořkovské ulici v Semilech pohybuje mladý tygr.

Foto: Profimedia.cz

Muž si spletl velkou kočku s tygřím mládětem

Článek

Jeho výskyt ve městě si dal do souvislosti s tím, že na Semilsku nedávno účinkoval cirkus, a domníval se, že se může jednat o jejich zaběhnutou šelmu.

Operační důstojník na místo okamžitě vyslal hlídku, na kterou zde čekal oznamovatel. Policistům ukázal, kudy tygr procházel. Policisté si přivolali na pomoc psovoda se služebním psem, kterého chtěli nasadit na čerstvou stopu.

„O tygrovi na Semilsku jsem už slyšel několikrát. Takže to už je takový příběh, který si žije svým životem“
ředitel liberecké zoo David Nejedlo

Zhruba dvacet minut po zahájení pátrací akce ale získali informaci od místních občanů o tom, že se v této čtvrti vyskytuje velmi urostlá kočka domácí, která má zrzavé zabarvení s pruhy a nápadně připomíná tygra.

K záměně nedošlo poprvé

Ostatně to nebylo poprvé, kdy tu stejná kočka vyvolala mezi lidmi paniku.

„O tygrovi na Semilsku jsem už slyšel několikrát. Takže to už je takový příběh, který si žije svým životem,” řekl ČTK ředitel liberecké zoo David Nejedlo. Rozdíl ve velikosti mezi kočkou a tygrem je markantní a podle Nejedla si je lze jen velmi těžko splést.

Roli ale může hrát vzdálenost. "Když třeba jedu autem kolem širokého pole, tak také občas přemýšlím, zda koukám na zajíce, který je relativně blízko, nebo na srnu, která je dál," uvedl.

Policisté krátce před 9. hodinou ranní pátrání po tygrovi ukončili.

”V tuto chvíli se snažíme sehnat fotografii zmíněné kočky. Ta s námi zatím nespolupracuje a běhá si, kde se jí zrovna zachce. Ale až se nám ji podaří vyfotit, fotku zveřejníme,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám