Hlavní obsah

Sebrala jsem lišce zajíce, dejte mi ochránce přírody, volala žena na linku 156

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Liška ulovila zajíce, ale já jsem jí ho sebrala, volala na linku 156 v pátek nad ránem žena z Prahy 12. Oznamovatelka chtěla kontakt na ochránce přírody a od svého požadavku nechtěla odstoupit.

Liška ulovila zajíce, ale já jsem jí ho sebralaVideo: Městská Policie Praha

 
Článek

„Tísňové volání přijali strážníci před čtvrtou hodinou. Znesvářenými stranami byly žena a liška. Mladá žena žádala o kontakt na ochránce přírody, protože viděla lišku v Modřanech u Vltavy, která ulovila zajíce,“ vysvětlila mluvčí pražských strážníků Jana Přikrylová.

Navíc oznámila, že zajíce lišce sebrala, ale že ta čeká poblíž, až jí zajíce vrátí. Operátor se snažil ženě vysvětlit, že tak to v přírodě chodí a že je to zcela normální jev. Zachránkyně zajíce se ale odradit nedala, proto na místo vyjela hlídka.

„Žena nechtěla žádnou účast strážníků, žádala pouze telefonní kontakt na odchytovou službu. Tam už ale nezavolala,“ doplnila Přikrylová a apelovala na občany, aby se vyhýbali kontaktu s volně žijícími zvířaty. Podobné jednání s sebou totiž nese značná zdravotní rizika.

Jestli žena vrátila zajíce lišce, není jasné. Podle mluvčí zajíc nebyl nijak vážně zraněn, ale jelikož žena odmítla další pomoc, strážníci se tím dále nezabývali.

Reklama

Výběr článků

Načítám