Hlavní obsah

Seniorku lupič v Praze vláčel po zemi a kopal ji do hlavy. Zachránil ji svědek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Devětašedesátiletou seniorku přepadl v červenci v pravé poledne neznámý lupič v Praze 10. Ženu vláčel po zemi, a když nechtěla pustit kabelku, kopal ji do hlavy. Ženu zachránil svědek útoku, pachatel ale utekl.

Foto: Policie ČR

Podoba lupiče sestavená podle výpovědí poškozené a svědků.

Článek

Loupežné přepadení se odehrálo 27. července na zkratce mezi ulicemi Brigádníků a Dvouletky. V úterý o něm informoval mluvčí policie Jan Daněk a požádal o pomoc při pátrání po pachateli.

„Lupič nejprve okolo ženy prošel, pak se ale otočil a za kabelku, kterou měla přes rameno, ji strhl na zem. Následně se se ženou začal o kabelku přetahovat a za ni ji vláčel po zemi,“ popsal Daněk.

Žena začala křičet, načež ji útočník několikrát kopl do hlavy. Oběť se však kabelky přesto nechtěla vzdát a lupič ji proto ještě udeřil pěstí. Zachránil ji svědek, který muže zahnal na útěk.

Hledají i svědka

Policisté pátrají jak po pachateli, tak po svědkovi, jenž seniorce pomohl. Pachatel je ve věku okolo 20 let, 160 centimetrů vysoké velmi štíhlé až drobné postavy, měl černé středně dlouhé husté vlasy, výrazné černé obočí a snědou pleť. Oblečený byl do sytě modrých kraťasů v délce do úrovně kolen a bílého trika.

Svědkem je muž ve věku do 40 let, výšky do 170 centimetrů, štíhlé postavy, který měl světlou pleť a světle hnědé vlasy. „V ruce nesl nákup a balík vod, tedy pravděpodobně šel z obchodu a mohl by bydlet někde v okolí,“ konstatoval Daněk.

Lupiči hrozí za přepadení seniorky až deset let vězení. Informace o totožnosti pachatele přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám