Hlavní obsah

Na koupališti v Ostravě se topil chlapec, o život bojuje v nemocnici

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kritickém stavu skončil v pondělí odpoledne chlapec, který se znenadání začal topit na koupališti v Ostravě-Porubě. Pod vodou byl několik minut.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

K nešťastné události došlo kolem 14. hodiny. Podle informací svědků plaval chlapec s kamarádem, když náhle zmizel pod hladinou. Z vody se ho podařilo přítomným vytáhnout po přibližně pěti minutách. První pomoc poskytli tonoucímu plavčíci z koupaliště.

„V okamžiku příletu vrtulníku Letecké záchranné služby byl pacient v bezdeší, srdeční zástavě a záchranáři započali s poskytováním rozšířené neodkladné resuscitace za pomoci přístrojové techniky a léků. Po přibližně čtvrt hodině se jim podařilo obnovit krevní oběh postiženého,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl bez upřesnění věku hocha.

Dodal, že se zajištěnými dýchacími cestami a na umělé plicní ventilaci byl chlapec letecky přepraven do blízké Fakultní nemocnice Ostrava. „Jeho stav byl v době předání na urgentní příjem kritický,“ zkonstatoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám