Hlavní obsah

Na muže se na Mělnicku vysypalo armovací železo, na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník
Aktualizováno

Devětatřicetiletý muž zemřel v úterý na Mělnicku poté, co se na něj v jedné z firem vysypaly asi dvě tuny armovacího železa. Nepomohl ani rychlý zásah záchranné služby.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři a policisté vyjeli do firmy v Martinově kolem půl osmé ráno. „Při manipulaci s armovacím železem na jeřábu došlo k pádu materiálu na 39letého zaměstnance, který na následky těžkého zranění zemřel,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Ke zraněnému vyjel lékař i posádka se sanitkou a vrtulník. „Muž utrpěl velmi vážné poranění a při příjezdu záchranářů byl v bezvědomí. Záchranáři okamžitě zahájili resuscitaci, přesto se nepodařilo obnovit jeho vitální funkce,“ informovala Novinky mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Policisté zjišťují, co nešťastné události předcházelo. „Případ šetříme zatím jako pracovní úraz,“ uzavřela Kropáčová s tím, že na místě pracuje také inspektorát bezpečnosti práce.

Armovací železo se používá ve stavebnictví jako výztuž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám