Hlavní obsah

Jeřáb sjel na Rakovnicku do rybníka, vytáhl ho až hasičský tank

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do rybníka poblíž Mšeckých Žehrovic na Rakovnicku sjel v pondělí okolo 14. hodiny automobilový jeřáb. Z vody se ho hasičům podařilo vyprostit až večer, a to s pomocí vyprošťovacího tanku.

BEZ KOMENTÁŘE: Jeřáb musel po pádu do rybníka vyprostit hasičský tankVideo: Novinky

 
Článek

U jeřábu došlo podle všeho k technické závadě na ruční brzdě. Vůz poté přejel jisticí klín a sjel ze srázu do rybníka, jehož hloubku hasiči odhadli na pět až šest metrů. Jeřáb nebylo pod hladinou vůbec vidět.

Na místo postupně vyrazilo pět jednotek hasičů. „Na pomoc dorazili potápěči pražských hasičů a ze záchranného útvaru ze Zbirohu jsme povolali vyprošťovací tank,“ řekl na místě řídící důstojník kladenských hasičů Martin Vondra.

Majitelé museli vodu z rybníka upustit, protože hasiči potřebovali hladinu přibližně o metr snížit. Až poté přišli na řadu potápěči a hasiči na člunu.

„Jeřáb byl uvázán a následně vytažen vyprošťovacím tankem. Z vozu vyteklo do rybníka menší množství hydraulického oleje, který hasiči zajistili,“ doplnil Vondra.

Nehoda se obešla bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám