Hlavní obsah

Experti zkoumají příčinu požáru v areálu družstva na Nymbursku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči ukončili v sobotu dopoledne zásah v areálu družstva na Nymbursku, kde hořel sklad neznámých látek. Místo teď musejí důkladně prohlédnout vyšetřovatelé požáru, kriminalisté a experti z Technického ústavu požární ochrany, řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Požár vypukl v pátek kolem osmé hodiny večer a plameny šlehaly do výšky několika desítek metrů.

Foto: HZS Středočeského kraje

Plameny šlehaly do výšky několika deístek metrů.

Článek

Při požáru zřejmě explodovaly některé sudy, takže se hasiči nemohli dostat moc blízko k plamenům. "Byl to jeden výbuch za druhým," řekla Iva Schmidová, starostka Běrunic, pod něž Velké Výkleky patří. Co přesně bylo v budově uskladněno, nevěděla. Areál je podle ní v majetku soukromé firmy.

Foto: HZS Středočeského kraje

V areálu zemědělského družstva ve Velkých Výklekách na Nymbursku hořely neznámé látky.

Oheň se v pátek večer hasičům zhruba po dvou a půl hodinách podařilo dostat pod kontrolu a dohašovali zbylá ohniska. Přes noc na místě zůstávali místní dobrovolní hasiči a policisté. "Objekt jsme v noci střežili a asi ho budeme střežit dál, než se zjistí, co tam vlastně vybuchlo," uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Foto: HZS Středočeského kraje

V areálu byly uskladněné neznámé látky

Likvidace byla podle Holomčíka oficiálně vyhlášena až dnes v 10:11. Přestože ráno budova viditelně nehořela, dovnitř se s ohledem na možná rizika dlouho nemohlo vstoupit.

Na místě zasahovalo pět profesionálních a deset dobrovolných jednotek, a to nejen ze středních Čech, ale i z Královéhradeckého kraje. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Škoda na objektu, nikoliv na uskladněných látkách, byla předběžně vyčíslena na milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám