Hlavní obsah

Při srážce dvou aut na Olomoucku zemřel muž, osmiletá dívka se těžce zranila

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jedno smrtelné a čtyři vážná zranění si vyžádala dopravní nehoda dvou osobních vozidel, která se stala ve čtvrtek večer u Horní Loděnice na Olomoucku. Příčinu a okolnosti nehody policie šetří. Právu to řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na OlomouckuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

U nehody zasahovalo několik záchranářských posádek včetně vrtulníku a také hasiči.

„Při příjezdu prvních zdravotníků byly dvě osoby stále zaklíněné ve vozidlech, zbylé zraněné z havarovaných automobilů pomohli vytáhnout projíždějící řidiči. Hasiči zlikvidovali zahoření jednoho z havarovaných aut, vyprostili v něm zaklíněného řidiče a asistovali při práci zdravotníkům, kteří na místě provedli komplexní vyšetření u všech zraněných osob,“ informoval Právo mluvčí krajských záchranářů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

U nehody museli zasahovat i hasiči.

Osmiletá dívka podle něj utrpěla vážnější poranění v oblasti hlavy a zlomeninu nohy. Po stabilizaci byla napojena na umělou plicní ventilaci a poté letecky transportována do nemocnice v Brně.

Foto: HZS Olomouckého kraje

U nehody museli zasahovat i hasiči.

Osmnáctiletá žena, spolujezdkyně z havarovaných vozidel, utrpěla zhmožděniny po celém těle, devatenáctiletý muž, taktéž spolujezdec, úraz v oblasti krční páteře a pětadvacetiletý muž zlomeninu nohy a pohmožděniny po celém těle. Všichni byli přepraveni na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Poslední z účastníků nehody, muž středního věku, utrpěl závažná, několikačetná zranění, lékař na místě konstatoval smrt,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám