Hlavní obsah

Policejní tým Kobra rozbil na Karlovarsku gang pašeráků cigaret

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Policejní tým Kobra odhalil v Karlovarském kraji skupinu cizinců, kteří zásobovali tržnice na Chebsku cigaretami bez kolků. Při akci policisté zabavili cigarety pašované z Ukrajiny, Maďarska a Bulharska v hodnotě čtyři milióny korun, sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Kateřina Böhmová.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní tým Kobra rozbil na Karlovarsku gang pašeráků cigaret Video: Policie ČR

 
Článek

„Tým Kobra provedl celkem šest domovních prohlídek nebytových prostor. Při prohlídkách zajistili cigarety v hodnotě čtyři milióny korun a desítky gramů drog. Při akci byly zadrženy dvě osoby a po dalších se pátrá,“ sdělila Böhmová.

Zadržení budou trestně stíháni za pašování zboží, postih jim hrozí i kvůli nakládání s drogami. Vyšetřovatel podá státnímu zástupci nejméně u jednoho z nich podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby.

Tým Kobra tvoří kriminalisté, celníci a zaměstnanci finanční správy, specializuje se na velké daňové úniky. V Karlovarském kraji působí od června 2014. Během loňského roku se mu podařilo odhalit daňové úniky za desítky miliónů korun, zejména u obchodů s tabákovými výrobky a minerálními oleji.

Reklama

Výběr článků

Načítám