Hlavní obsah

Za ubodání tchána dostal muž třináct let, jeho manželka za rozřezání těla podmínku

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za ubodání a následné rozřezání svého tchána si pětadvacetiletý muž odsedí třináct let ve vězení. Jeho manželka a dcera zavražděného dostala dvouletý podmíněný trest za hanobení lidských ostatků. Svému choti pomohla s rozporcováním a následným zakopáním mrtvoly svého otce. Verdikt Krajského soudu v Praze je nepravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na případné odvolání.

Foto: Novinky/Právo

Ilustrační snímek

Článek

Soud vynesl rozsudek v pátek, v pondělí o něm informovala tisková mluvčí Krajského soudu Ludmila Molišová. Muži za vraždu hrozilo až dvacet let odnětí svobody, ženě tři roky vězení.

Mladík podle obžaloby v roce 2012 ubodal v domku poblíž Prahy, ve kterém společně bydleli, svého tchána třiadvaceti ranami nožem. Za brutální vraždou prý stálo těžké soužití s pětapadesátiletým mužem, který nepracoval a byl údajně těžkým alkoholikem. „Otec pil. Když jsme se k němu nastěhovali, slíbil, že toho nechá,“ vypověděla na policii dcera zavražděného.

Řekl, že ho spálíme. Odřízl mu nohy a spálil je
manželka obžalovaného

Její otec ji údajně v mládí bil a měl ji i jako nezletilou znásilnit. Patrně i proto mu mladí rodiče zakázali chodit k jejich malé dcerce do pokoje v podnapilém stavu. „Dohodli jsme se, že nebude chodit za svojí vnučkou, když bude opilej, několikrát to porušil,“ uvedla obžalovaná.

Tělo rozřezali na pět částí

Její manžel už tchánovo věčné pití odmítl snášet, jednoho večera roku 2012 si otevřel láhev slivovice a přemýšlel prý, jak tchána donutit k léčení z alkoholismu. Když láhev dopil, šel k tchánovi do pokoje a snažil se ho probudit.

„On ale nereagoval, protože byl zas ve svém opileckém deliriu. To mě rozčílilo, šel jsem do kuchyně pro nůž a několikrát jsem ho bodnul,“ řekl u soudu k vraždě obžalovaný. Muž měl několikrát probodnutou plíci i srdce a na místě zemřel.

Tělo svého otce pomohla žena manželovi odtáhnout do sklepa, kde se jej chtěli zbavit. „(Obžalovaný) řekl, že ho spálíme. Odřízl mu nohy a spálil je,“ vypověděla dcera zavražděného. Poté spálili i mužovo oblečení. Žena pak svému otci od těla odřízla hlavu a pánev pilkou na dřevo a části těla dala do pytlů na odpadky. Druhý den mladík vykopal v bývalém skleníku na zahradě metrovou jámu, do které společně ostatky zavražděného naházeli a přikryli betonovou deskou.

Mladí manželé v domě i nadále bydleli. O zavražděného se podle jeho zetě nikdo nezajímal. Přátele prý neměl, když se na něj ptala matka, řekli jí, že odešel a nevědí kam. Na celou věc se přišlo až po dlouhých čtyřech letech, kdy mladík už neunesl tíhu svědomí a v opilosti se k činu přiznal svému známému.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám