Hlavní obsah

Ubodal tchána a s manželkou ho rozřezali, hrozí mu 20 let vězení

– Praha
Novinky, bad

Hrůzný případ rodinné tragédie otevřel ve čtvrtek Krajský soud v Praze. Pětadvacetiletý muž je obžalován z brutální vraždy svého tchána, kterého potom se svou o rok starší manželkou ve sklepě rozporcovali a zakopali na zahradě. Dcera zavražděného je obžalovaná z hanobení lidských ostatků. Oba dva se k činům doznali. Muži hrozí až dvacet let vězení, jeho ženě maximálně tři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Surová vražda byla podle obou obžalovaných vyvrcholením údajně těžkého soužití s pětapadesátiletým mužem, ke kterému se mladý pár s jedním dítětem a druhým na cestě krátce po svatbě v roce 2011 nastěhoval.

„Soužití nebylo ideální, byl těžký alkoholik, nepracoval, snažili jsme se mu pomáhat, bohužel se nechtěl léčit,“ uvedl obžalovaný mladík u soudu. Jeho tchán prý například i fyzickou potřebu vykonával v pokoji, který obýval. „Otec pil. Když jsme se k otci nastěhovali, slíbil, že toho nechá,“ vypověděla na policii dcera zavražděného, která před soudem odmítla vypovídat.

Zavražděný muž svou dceru v mládí údajně mlátil, dokonce ji měl znásilnit, ještě když byla nezletilá. Patrně i proto mu mladí rodiče zakázali chodit k jejich malé dcerce do pokoje v podnapilém stavu.

„Dohodli jsme se, že nebude chodit za svojí vnučkou, když bude opilej, několikrát to porušil,“ uvedla obžalovaná. Po jedné takové návštěvě se muž s dcerou pohádal. „Došlo k hádce s mojí těhotnou manželkou, kterou napadl fyzicky a shodil ji ze schodů,“ vzpomínal obžalovaný mladík.

„Lomcoval s postýlkou, křičel na mě, že jsem děvka nebo kurva,“ uvedla zase jeho manželka. „Druhý den jsme se pohádali, řekla jsem mu, že kdyby chcípnul, tak bych byla ráda,“ dodala.

Po lahvi slivovice chtěl řešit tchánův alkoholismus

Obžalovaný si proto prý otevřel láhev slivovice a přemýšlel, jak tchánovi pomoci s jeho alkoholismem. „Pil jsem několik hodin, v nočních hodinách jsem si to s ním chtěl vyřídit, chtěl jsem mu navrhnout léčbu a pomoc s hledáním práce,“ vypověděl mladík. Šel proto za tchánem do pokoje a snažil se ho probudit.

„On ale nereagoval, protože byl zas ve svém opileckém deliriu. To mě rozčílilo, šel jsem do kuchyně pro nůž a několikrát jsem ho bodnul,“ dostal se ve výpovědi k samotné vraždě obžalovaný. Manželce pak prý řekl: „Udělal jsem to.“ A ona prý hned věděla co. Podle pitvy ”několikrát” bylo třiadvacet bodnořezných ran, z toho pět do zad. Muž měl probodnutou plíci i srdce a na místě zemřel.

Tělo svého otce pomohla žena manželovi odtáhnout do sklepa, kde se jej chtěli zbavit. „(Obžalovaný) řekl, že ho spálíme. Odřízl mu nohy a spálil je,“ vypověděla dcera zavražděného. Poté spálili i mužovo oblečení. Obžalovaný poté začal odřezávat i další část těla, udělalo se mu prý ale nevolno a pozvracel se. Tělo nechal ve sklepě a šel si lehnout. Druhý den se šel procházet s malou dcerkou po městě, když se vrátili, zjistil, že tchánovo tělo už není vcelku, bylo na více částí, zabalené v pytlích na odpadky.

Na otce vzala pilku

„Myslela jsem, že ho budem pálit, tak jsem mu odřízla hlavu od trupu,“ uvedla obžalovaná. „Chtěla jsem mu (obžalovanému) nějakým způsobem pomoct, tedy nám všem. Nepoužívala jsem nůž, ale pilku na dřevo,“ popsala, jak naložila s ostatky svého otce.

Obžalovaný mladík vykopal v bývalém skleníku na zahradě metrovou jámu, do které společně ostatky zavražděného naházeli a přikryli betonovou deskou.

Mladí manželé v domě i nadále bydleli. O zavražděného se podle jeho zetě nikdo nezajímal. Přátele prý neměl, když se na něj ptala matka, řekli jí, že odešel a nevědí kam.

Na celou věc se přišlo až po dlouhých čtyřech letech, kdy mladík už neunesl tíhu svědomí a v opilosti se k činu přiznal svému známému. „Známému jsem řekl, co se stalo a že jsme se zbavili těla,“ řekl mladík u soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám