Hlavní obsah

Kdo se vloupal do Chovancova domu, policisté nezjistili

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kdo se loni v prosinci vloupal do domu ministra Milana Chovance (ČSSD) v Plzni-Černicích, policisté nezjistili. Po několika měsících vzdali pátrání po pachateli a spis uložili k ledu.

Foto: Jan Švábek, Právo

Dům ministra vnitra Milana Chovance v Plzni

Článek

„Zmiňovaný případ jsme odložili, protože se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání konkrétní osoby,“ řekla v pondělí Právu Hana Štefflová z plzeňského městského ředitelství policie. Podle ní to však neznamená, že by kriminalisté pustili případ úplně ze zřetele.

„Dál na něm pracují, a pokud důvody, které vedly k jeho odložení, pominou, zahájí ve věci trestní stíhání,“ dodala Štefflová.

Chovancův dům ve vilové čtvrti u řeky Úhlavy nebyl jediný, který v tu dobu navštívili zloději.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

„Od 7. do 13. prosince evidujeme několik případů vloupání do rodinných domů v této lokalitě. Všemi se policisté intenzivně zabývají a po pachateli či pachatelích pátrají,“ uvedla na sklonku loňského roku policistka Hana Kroftová. Bližší informace nechtěla uvést, není tak například jasné, jakým způsobem se zloděj do Chovancova domu dostal.

Nevěděl, že tam bydlí ministr

Podle už dřívějšího vyjádření mluvčí ministerstva vnitra Lucie Novákové nemá vloupání souvislost s Chovancovou politickou funkcí. Šlo patrně o náhodu.

V domě Chovanec už nějakou dobu nežije, ale je tam trvale hlášen. Bydlí tam jeho manželka s dětmi. Zloděj podle neoficiálních informací z domu nic neodnesl, prý ho měl někdo vyrušit.

Zřejmě ale vůbec netušil, že jde o dům ministra vnitra. Na první pohled to totiž běžný člověk těžko pozná. Chovancovo jméno není ani na zvonku, ani na schránce. Zahradu obklopuje zeleň a kovový plot, který zloděj překoná bez větších potíží. Z ulice nejsou vidět ani bezpečnostní kamery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám