Hlavní obsah

Českého trenéra odsouzeného za zneužívání dopadli ve Finsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté po deseti letech dopadli ve Finsku sportovního trenéra Martina Šimůnka, který byl v Česku odsouzen na pět let za pohlavní zneužívání a ohrožování mravní výchovy dvou nezletilých dívek, které trénoval. Informovala o tom v pondělí televize Nova. Bývalý mistr republiky ve sportovní akrobacii by měl být předán do Česka.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Helsinkách. Ilustrační foto

Článek

„Aktuálně je v rukou finských justičních orgánů a probíhá jeho předávací řízení,” řekl televizi mluvčí policejního prezidia David Schön. Podle Novy bude vyřízení všech formalit trvat několik týdnů.

Šimůnek měl do vězení nastoupit v roce 2006, místo toho ale utekl. Údajně se pohyboval v Německu, USA nebo Kanadě. Nakonec policisté kontaktovali kolegy ve Finsku. „Do několika hodin po zjištění konkrétního místa, kde by se měl ve Finsku ukrývat, byli schopni reagovat na tuto informaci a hledaného zadržet,” sdělil Nově vedoucí odboru pátrání na policejním prezidiu Jan Rybár.

Šimůnek trénoval mladé gymnastky, mezi nimi byly i obě dívky, které proti trenérovi později svědčily. Jedna tvrdila, že spolu měli v době, kdy jí bylo 13 let, mnohokrát pohlavní styk. O rok mladší dívce prý trenér na hotelu naléval alkohol a osahával ji.

Šimůnek byl nejprve odsouzen na sedm let, později mu Nejvyšší soud trest o dva roky snížil.

Reklama

Výběr článků

Načítám