Hlavní obsah

Za přípravu vraždy uložil soud prostitutovi šest let vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na šest let do vězení poslal ve středu pražský městský soud šestadvacetiletého prostituta Michal B., který podle obžaloby plánoval ze Švýcarska vraždu svého pasáka. Mladý muž vinu popírá, tvrdí, že to nemyslel vážně, chtěl ho jen „smazat z Facebooku a vytěsnit”, nikoliv zlikvidovat, jak uvádí obžaloba. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Novinky

Eskorta přivádí do soudní síně obžalovaného Michala B.

Článek

Vraždu začal Michal B.podle spisu plánovat loni v srpnu, kdy byl s jinými mladými prostituty v cizině za zákazníky. Pasák domlouval klienty z Prahy za provizi a žádal po prostitutech další peníze. Vztahy mezi muži byly dlouhodobě napjaté. Spory vedli kvůli penězům i kvůli bytu, který Michal B. pasákovi půjčil během svého pobytu v zahraničí.

Muži se hádali přes internet. Podle obžaloby začal Michal B. hovořit o tom, že pasáka „musí zničit, respektive nechat zabít, že si tady nezaslouží být“.

Obrátil se proto na devatenáctiletého kolegu, který s ním byl ve Švýcarsku, aby sehnal někoho, kdo by to dokázal. Jinak by si prý na to „sehnal negry z Prahy, kteří mu vozili kokain”.

Známý to nejdřív nebral vážně, poté, co Michal B. na požadavcích trval, předstíral, že na likvidaci najme svého otce.

Pod záminkou přípravy vraždy mladík odjel do Prahy, kde ohroženého muže informoval. Společně vše nahlásili na policii. Jako důkazy doložili kopii facebookové komunikace, kde Michal B. potvrdil, že na usmrcení muže trvá, a nahrávku telefonátu, ve které mu za vraždu přislíbil 20 až 30 tisíc korun.

Před soudem se Michal B. hájil tím, že to nemyslel vážně a že byl pod vlivem marihuany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám