Hlavní obsah

Teplickým sídlištěm otřásl výbuch, záchranáři našli těžce zraněného muže

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Silná detonace otřásla ve čtvrtek krátce po 14. hodině teplickým sídlištěm Řetenice. Jen několik stovek metrů od panelových domů a základní školy došlo k explozi propanbutanové láhve v areálu firmy na likvidaci autovraků. Jeden člověk byl těžce zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři na místě výbuchuVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Na místo dorazili hasiči, záchranáři a policisté, kteří uzavřeli okolí. Hasiči požár uhasili do několika minut. „Hořela tři osobní auta určená k sešrotování,“ řekl Právu operační důstojník krajských hasičů.

K explozi podle něj došlo v okamžiku, kdy pracovník firmy stříhal plynovou láhev.

„Možnou příčinou výbuchu byla neodborná manipulace s lahví. Osmačtyřicetiletý muž utrpěl následkem exploze popáleniny, se kterými byl vrtulníkem transportován na traumacentrum do nemocnice, podle prvotních informací by neměl být v ohrožení života,“ řekl Právu mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Tlaková vlna po explozi rozbila okna v okolních domech.

„Střepy měly lehce zranit jednu ženu, další člověk, který se nacházel v blízkosti místa, má problémy se sluchem,“ upřesnil Vítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám