Hlavní obsah

Mikrobus narazil do nákladního auta, které vyjelo z kolony na dálnici D2

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Dopravní nehoda kamiónu, nákladního auta a mikrobusu zastavila ve středu ráno na několik hodin dopravu na přeshraničním úseku dálnice D2 mezi slovenskou obcí Kúty a jihomoravským Lanžhotem.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Mikrobus se po střetu s dvěma nákladními auty proměnil ve vrak.

Článek

Nehoda se stala pár stovek metrů za areálem bývalého hraničního přechodu Brodské, jen asi tři sta metrů před hranicí, kterou v místě tvoří střed řeky Moravy. Při střetu se těžce zranil řidič mikrobusu, kterého museli z vraku vyprostit hasiči. Na dálnici pro něj přiletěl vrtulník, který muže s vážným poraněním končetin přepravil do nemocnice.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nákladní auto řidiče, který vyjel z kolony kamionů, skončilo po nárazu mimo dálnici.

Podle cestujících z mikrobusu se slovenskou registrační značkou nehodu odstartoval řidič rumunského nákladního auta, který vyjel z kolony stojících kamiónů. Zřejmě se nepodíval do zrcátka a vjel mikrobusu do cesty. Po nárazu skončilo nákladní auto mimo dálnici, mikrobus náraz odhodil do zadní části návěsu dalšího kamiónu, rovněž z Rumunska.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nákladní auto řidiče, který vyjel z kolony kamionů, skončilo po nárazu mimo dálnici.

Přesné příčiny a míru zavinění šetří slovenští policisté. Ti rovněž rozhodli o omezení provozu. Ze zablokované dálnice otáčejí dopravu zpět na dálniční exit Kúty a dále do České republiky, kamióny přes Hodonín, osobní dopravu přes Břeclav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám