Hlavní obsah

Na pražských Vinohradech řádí žhář, podpálil motorku i auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejméně pět požárů má na svědomí podle hasičů neznámý žhář, který řádil na pražských Vinohradech v noci na středu. Mimo jiné zapálil motorku a auto. Škoda byla vyčíslena na více než 100 tisíc korun.

Foto: HZS Praha

Hořící skútr v Londýnské ulici

Článek

První oznámení dostali hasiči po jedné hodině ráno z Londýnské ulice. Hořel skútr Aprilia, který plameny úplně zničily. Sálavé teplo poškodilo i bok zaparkovaného auta. Celková škoda v tomto případě činí 75 tisíc korun.

Foto: HZS Praha

Hořící skútr v Londýnské ulici

Vzápětí hasiči spěchali k hořící popelnici v Šafaříkově ulici. „Krátce po likvidaci požáru popelnice vzplál v Rumunské ulici automobil Mazda 6, který hasiči uhasili vysokotlakem. Vznikla škoda ve výši 30 tisíc. Včasným zásahem se požár nerozšířil na celý vůz,“ informovala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS Praha

Ohořela Mazda 6 v Rumunské ulici

To ale neznámému žháři nestačilo a přesunul se opět do Londýnské ulice, kde podpálil plastové popelnice. Škoda byla vyčíslena na devět tisíc korun.

„Případy mají místní i časovou souvislost. Příčinou vzniku požárů bylo úmyslné zapálení. Po pachateli pátrá policie,“ uzavřela Adamcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám