Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík ujížděl policii, peugeot skončil na střeše

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Silniční honičku s policií už si stihl připsat na konto teprve 16letý mladík, který se v neděli odpoledne rozhodl usednout za volant starého Peugeotu 205. Nedaleko Kdyně na Domažlicku však nezvládl průjezd mírnou zatáčkou a se svým autem skončil na střeše.

Foto: Policie ČR

Nehoda skončila lehkým zraněním 16letého mladíka.

Článek

Dopravní policisté se podle policejní mluvčí Dagmar Brožové pokoušeli mladíka zastavit na silnici mezi Kdyní a Modlínem. Když se ukázalo, že marně, za ujíždějící auto se „pověsili“ a začali ho sledovat.

„Policejní vozidlo zastavovalo vůz světelným znamením stop, mělo zapnuté i světelné a zvukové výstražné zařízení. Řidič nerespektoval pokynů policejní hlídky a stále pokračoval v jízdě,“ popsala policejní honičku Brožová.

S lehkým zraněním

Mladík pak v pravotočivé zatáčce vylétl s autem mimo silnici, kde se s ním peugeot převrátil na střechu. Děsivě vypadající nehoda skončila lehkým zraněním.

„Šetřením policisté zjistili, že vozidlo není pojištěné za škody způsobené jeho provozem. Navíc na něm byly umístěné registrační značky, které patřily na jiné vozidlo, jež je v evidenci motorových vozidel vedeno jako zánik,“ upřesnila Brožová.

Starý peugeot si prý mladík koupil na náhradní díly. Škoda byla podle Brožové vyčíslena na pět tisíc korun. Policie nehodu nadále šetří. Šestnáctiletému „řidiči“ hrozí zákaz řízení motorových vozidel.

Výběr článků

Načítám