Hlavní obsah

Policie odložila případ požáru chaty, při kterém zemřel student a učitelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Policie odložila případ požáru chaty v Drhlenech na Mladoboleslavsku, při kterém loni v červnu uhořeli dva lidé. Požár podle policie vznikl od nedopalku cigarety. Kdo ho odhodil, se ale policii zjistit nepodařilo. Novinky o tom ve čtvrtek informovala mluvčí policie Lenka Sikorová. V chatě byli ubytováni studenti ze střední školy v Železném Brodě.

BEZ KOMENTÁŘE: V chatě loni v červnu zemřeli dva lidéVideo: Novinky

 
Článek

Kriminalisté podle Sikorové pracovali se třemi verzemi. Úmyslné zapálení, technické závady či samovznícení. Hasiči po roce vyšetřování vypracovali spolu s technickým ústavem požární ochrany odborné vyjádření a předali ho policii.

„Jako příčina byla stanovena nedbalost a neopatrnost neznámé osoby či osob. Je pravděpodobné, že požár byl způsoben odhozením nedopalku. Kriminalisté během vyšetřování zjistili, že kouřilo větší množství lidí, z nichž se nepodařilo určit, kdo nedopalek odhodil. Vyšetřovatelé proto případ odložili,“ uvedla Sikorová.

Podle ní byla konečná škoda vyčíslena na 8,5 miliónu korun.

K požáru v chatě ukryté uprostřed lesa v takzvaném Zlatém údolí vyrazily dvě desítky jednotek v noci na 5. června. V budově bylo ubytováno přes třicet lidí, kteří byli evakuováni. V požářišti se ale následně našla dvě těla. Jednou obětí byl student, který ale nepatřil ke školnímu výletu, přijel tam dodatečně. Druhá oběť byla učitelka. Záchranáři ošetřili tři zraněné.

Pachateli hrozilo za trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti až osm let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám