Hlavní obsah

Taxikář dostal podmínku za znásilnění opilé dívky

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Okresní soud ve Zlíně uložil podmínku taxikáři Jaroslavu Kašparovi, který podle obžaloby ve svém autě znásilnil pasažérku. Od soudu odešel s 29měsíčním trestem, podmíněně odložený na zkušební dobu 41 měsíců. Muž se omluvil a uvedl, že to byl jeho první a poslední exces, který za svou sedmnáctiletou praxi taxikáře udělal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Koncem února si v noci na neděli zavolala třiadvacetiletá dívka ze Zlína taxi k odvozu z oslavy domů. Použila číslo na staršího muže, jehož taxikářských služeb již předtím několikrát využila, a spoléhala na profesionalitu.

„Ráno kolem páté hodiny pro ni muž přijel, dívka si sedla na sedadlo spolujezdce a po pár minutách usnula. Muž zajel na odlehlé místo a tam ji sexuálně zneužil,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Nikdy jsem si nic takového nedovolil. A teď... Lituji toho, co se stalo.
Jaroslav Kašpar, obžalovaný

Obžalovaný dívku osahával na těle a intimních partiích. Jakmile mělo dojít k pohlavnímu styku, dívka se probudila a začala na částečně svlečeného důchodce křičet, že zavolá policii. Muž proto nechal svého počínání a odvezl dívku k domu, kde společně počkali na policisty. Kriminalisté poté zjistili, že dívka byla podnapilá.

Sedmašedesátiletý důchodce, který nebyl v minulosti nikdy soudně trestán, se kriminalistům ke znásilnění přiznal. Obdobně hovořil i u soudu.

„Já se velice omlouvám. Nevím, jak se to mohlo stát. Nikdy jsem si nic takového nedovolil. A teď... Lituji toho, co se stalo,“ sdělil Právu obžalovaný taxikář. Nyní s touto profesí po svém selhání skončil.

Sto tisíc za újmu 

Rozsudek ještě nenabyl právní moci, a to i když se obžalovaný vzdal práva na odvolání. Lhůtu na odvolání si naopak vzala státní zástupkyně Ilona Chudárková. „Uvažuji o odvolání do výroku o náhradě škody,“ vysvětlila státní zástupkyně.

Mladá dívka totiž od důchodce požadovala sto tisíc coby odškodné za způsobenou újmu. Soud ji ale odkázal k občanskoprávnímu řízení. Muži hrozilo až desetileté vězení.

„Jedná se o zvláště závažný trestný čin s vysokou společenskou škodlivostí. Obžalovaný dívku zneužil při povolání taxikáře. Zneužil tím i určitou důvěru nás zákazníků, že nás taxikář doveze v pořádku a řádně tam, kam chceme. Navíc zneužil stavu poškozené,“ dodala Chudárková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám