Hlavní obsah

Zvrhlík v Opavě útočil na ženy, dvě měl znásilnit ve křoví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Nejméně dvou sexuálních napadení žen se podle policie dopustil 22letý Rumun, který na ně zaútočil v průběhu minulého týdne v Opavě. Strážníci ho zadrželi v sobotu poté, co se ukájel před mladými ženami. Policisté se domnívají, že obětí může být více.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První napadení se odehrálo na Svátek práce kolem třetí hodiny ráno, kdy si zvrhlík počíhal na 27letou ženu u ulice Olomoucká. Útočník ženu chytil za vlasy a dotáhl do křoví, kde ji povalil na zem a začal osahávat.

„Poškozená žena se tomuto protiprávnímu jednání intenzivně bránila a po několika minutách se jí podařilo agresivního muže odstrčit a utéci. Žena tak utrpěla zranění lehčího charakteru,“ informoval mluvčí policie René Černohorský.

K druhému útoku došlo o sedm dní později o půlnoci v ulici Na Rybníčku. Pachatel si opět vybral 27letou ženu, kterou stejným způsobem odtáhl do křoví. Ta se ovšem bránila a útočník ji napadl úderem do hlavy a kopem do hrudníku.

Masturboval v parku

„Díky intenzivnímu odporu se ze sevření vysmekla a utíkala směrem k ulici Třída Spojenců. Tam však byla znovu dostižena a útok se opakoval. Nakonec poškozená využila toho, že okolo procházely osoby, pachatel své konání přerušil a ona z parku utekla. Při napadení byla lehce zraněna,“ konstatoval Černohorský.

Otřesená žena hned běžela na policejní služebnu, kde vše ohlásila. Rozběhla se pátrací akce, během které byl násilník dopaden. Pomohly k tomu dvě 20leté dívky, jež ho několikrát viděly v parku, přičemž poprvé před nimi masturboval.

O víkendu policisté 22letého muže obvinili z trestného činu znásilnění a výtržnictví. Zároveň byl podán návrh na vzetí do vazby.

Kriminalisté se však domnívají, že útoků na ženy mohlo být více, a prosí případné další oběti, aby se přihlásily na lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám