Hlavní obsah

Signální náboj utrhl muži prsty

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžkým zraněním doplatil v sobotu na svoji zvědavost jednašedesátiletý muž z Českokrumlovska. Jak Právo informoval policejní mluvčí Miroslav Doubek, muž našel v prostoru jedné z bývalých pohraničních rot nedaleko Dolního Dvořiště vojenskou munici, kterou si odnesl domů a tam s ní manipuloval.

Foto: Profimedia.cz

Na ilustračním snímku stará patrona do signální pistole

Článek

„Zřejmě šlo o náboj do signální pistole, ten během neodborného zacházení explodoval, a výbuch muži částečně amputoval tři prsty na ruce. Záchranáři museli zraněného po základním ošetření transportovat do českobudějovické nemocnice, kde se podrobil dalšímu zákroku,“ uvedl Doubek.

Dodal, že na místo následně dorazili kriminalistický technik a policejní pyrotechnik. Ti zdokumentovali fragmenty munice a zajistili je k dalšímu zkoumání.

Mluvčí v této souvislosti připomněl, že při nálezu jakéhokoliv předmětu, který by i jen připomínal vojenskou munici, je třeba okamžitě informovat policii a předmětem nijak nemanipulovat, pouze zajistit prostor proti případnému vstupu dalších osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám