Hlavní obsah

Inspekce vyšetřovala případ dozorce s hákovým křížem

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální inspekce bezpečnostních sborů vyšetřovala podle zprávy ministerstva vnitra loni pět případů, které byly uzavřeny jako kázeňské přestupky. Pracovník Vězeňské služby měl na ruce vytetovaný hákový kříž, v kanceláři měl knihy s nacistickou tematikou a neskrýval nenávist k Romům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skupina kolegů z Vězeňské služby se nechala vyfotit s vlajkou Sudetoněmeckého landsmanšaftu a zdviženou pravicí. Řešil se i případ policisty za jeho protimigrantský příspěvek na Facebooku. Další obdobný případ policisty se nyní šetří.

V armádě jde podle zprávy vnitra také pouze o jednotlivce. „Uvnitř armády přetrvával trend inklinace k pravicovému extremismu, byla zaregistrována skrytá či přenesená nacistická symbolika, rasistická prohlášení vojáků na sociálních sítích a sklony k násilí, které u jedinců eskalovaly v projevy násilí na veřejnosti.“

Armáda se snaží tyto projevy odhalit již při přijímání nováčků. Zpráva uvádí případ, kdy byl propuštěn voják z povolání ze služebního poměru. Když byl loni ve Městě Albrechtice zadržen pro výtržnictví, nadával vojenským policistům a provolával „Alláh akbar“ a dával najevo sympatie k Islámskému státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám