Hlavní obsah

Požár chatky, kde uhořeli tři lidé, vznikl zřejmě od nedopalku cigarety

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Nedopalek cigarety zřejmě stojí za požárem chatky v zahrádkářské kolonii v Tachově, při němž v noci na středu uhořeli dva muži a jedna žena ve věku okolo 50 let, kteří tam žili asi tři roky jako bezdomovci. Hořet začalo těsně u chatky v hromadě starého textilu, oheň se pak pomalu rozšířil k dřevěné stěně, kde chytl kanystr s benzínem.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Chatka, ve které uhořeli dva muži a žena.

Článek

Příčinu smrti podle tachovské policejní mluvčí Dagmar Jirouškové určí až nařízená pitva.

Podle svědků trojice z chatky ve velkém holdovala alkoholu. Je tak velmi pravděpodobné, že tak tomu bylo i v kritický večer. „Vyšetřovatelé si ve středu přivezli k ohledání požářiště speciálně vycvičeného psa,“ doplnila Jiroušková.

Požár chatky nahlásila svědkyně kolem 19.40. Hasiči ho dostali pod kontrolu do čtyř minut po příjezdu. Při dohašování ohnisek uvnitř chatky našli hasiči tři ohořelá těla.

S tragickými následky skončil letos v Plzeňském kraji také podobný požár malé dřevěné chaty v Plzni-Radčicích. V lednu tam v ohni zemřeli dva lidé, hasiči našli na místě také dvě ohořelá těla psů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám