Hlavní obsah

Nejsledovanější proces roku začne na konci května. Hájit se bude Američan Dahlgren

– Brno • Aktualizováno

Případ Kevina Dahlgrena, obžalovaného ze čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích, začne soud projednávat 31. května. Informovala o tom ve středu mluvčí soudu Simona Tesařová. Za vraždu sestřenice, jejího manžela a dvou dětí Dahlgrenovi hrozí až doživotní trest.

Kevin Dahlgren loni v létě přicestoval do Prahy, USA ho vydaly do ČRVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Ještě před zahájením hlavního líčení se bude soud zabývat dalším trváním vazby. Neveřejné jednání nařídil na 5. května.

Soud podle informací Práva nečeká žádné složité dokazování. „Nashromážděné důkazy jsou velice přesvědčivé, i když se jedná hlavně o nepřímé důkazy, které ovšem tvoří ucelený řetězec. Otázkou tak zůstává spíše výše trestu,“ řekl již dříve Právu zdroj obeznámený s případem.

Dahlgren v Česku pobýval v Ivanovicích u rodiny své sestřenice a živil se jako občasný učitel angličtiny. Osudný květnový den si v rodinném domě počíhal na svou sestřenici, jejího manžela a dvě děti. Postupně je podle spisu vraždil tak, jak přicházeli domů. Dle závěru vyšetřovatelů si přitom počínal neobyčejně chladnokrevně a k útoku použil dvě zbraně. Po činu měl těla odtáhnout do garáže, kde se je pokusil zapálit. Nato odjel do Vídně, kde nasedl na letadlo do USA.

Motiv neznámý

Největším otazníkem celého případu zůstává motiv. Dahlgren se s vyšetřovateli nebavil, znalci u něj vyloučili psychické onemocnění, takže činu se podle nich nedopustil v pominutí smyslů.

„Vzhledem k rozsahu spisu a důkazní situaci by mohlo být rozhodnuto během několika dnů. Protáhnout celý případ by ovšem mohlo tlumočení, Dahlgrenovi totiž bude muset být veškeré jednání přeloženo do angličtiny,“ dodal zdroj.

Reklama

Související články

Dahlgren motá hlavu psychiatrům

Už více než měsíc měl být uzavřen vyšetřovací spis případu Američana Kevina Dahlgrena, který je podezřelý z vraždy svých čtyř příbuzných v Brně-Ivanovicích....

Výběr článků

Načítám