Hlavní obsah

Policie dopadla podezřelého z vraždy studentky, je to bývalý přítel

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Z úterní vraždy 24leté studentky v Brně je podezřelý její o rok mladší bývalý přítel. Motivem činu mohly být jejich osobní rozepře po rozpadu vztahu. Novinářům to ve čtvrtek řekl ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil s tím, že podezřelý je v policejní cele. Během čtvrtka bude zřejmě obviněn z vraždy, za kterou mu hrozí až doživotí.

Tržil: Z vraždy studentky je podezřelý její přítelVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Zakrvácené tělo čtyřiadvacetileté studentky bylo nalezeno krátce po čtvrté odpoledne na třídě Generála Píky poblíž tramvajové zastávky Bieblova. Místem často procházejí návštěvníci oblíbeného arboreta Mendelovy univerzity i studenti této školy, kteří si tak zkracují cestu.

„Podezřelým z vraždy je bývalý přítel oběti, o rok mladší muž z Brna, se kterým se mladá žena nedávno rozešla. Právě rozchod či okolnosti kolem něj mohou být hlavním motivem činu,“ uvedl policejní ředitel Leoš Tržil.

Muž patřil do okruhu podezřelých už od středečního dopoledne. Jak však doplnil kriminalista Antonín Hrdlička, podezřelý s vyšetřovateli spolupracuje pouze částečně. „K činu se nepřiznal, rovněž nemáme ani vražedný nástroj, kterým byly způsobeny bodnořezné rány oběti a chybí nám také několik osobních věcí, například její taška s doklady, kterou mohl pachatel z místa činu odnést,“ uvedl Hrdlička.

Šířily na nepravdivé informace

Muži hrozí až doživotní trest. Ještě během čtvrtka bude obviněn a rovněž předán návrh na jeho vzetí do vazby. V praxi to znamená, že policie má zřejmě dostatek důkazů proti pachateli.

V souvislosti s tímto případem se však budou zřejmě řešit ještě i další záležitosti. „Nejen na internetu, ale i v médiích se totiž začaly šířit informace, které mohou být považovány za šíření poplašné zprávy, a policie k nim bude také takto přistupovat. Není vyloučeno, že bude za jejich šíření zahájeno trestní stíhání,“ uvedl Tržil.

V Brně se totiž začala velmi rychle šířit zvěst, že nešlo o jedinou vraždu za poslední dva dny a že dokonce mohlo jít i o vraždy rituálně spáchané, což police důrazně popřela, stejně tak jako fámu, že se jednalo o pachatele muslimského původu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vrah 24leté studentky policii stále uniká

Řadu tipů a oznámení prověřují brněnští kriminalisté k případu úterní vraždy, která se stala během dne na frekventovaném místě a vzbudila značnou pozornost...

Výběr článků

Načítám