Hlavní obsah

Opilý mladík pobodal návštěvníka baru, před policií rychle utekl

Právo, Aleš Fuksa
Uherské Hradiště

Až osmnáctileté vězení hrozí třiadvacetiletému mladíkovi z Uherského Hradiště. V pátek večer několikrát u jednoho z hradišťských barů bodl o čtrnáct let staršího známého, s nímž se předtím pohádal.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Útočník napadl s nožem svého známého. Ilustrační foto

Článek

Poškozený muž byl bezprostředně po bodnutí do břicha v ohrožení života. V současné době je hospitalizovaný v nemocnici. Kriminalisté případ šetří jako pokus o vraždu. Mladíka poslal soud v pondělí dopoledne do vazby.

„K incidentu mezi muži došlo uplynulý pátek kolem jedenácté hodiny večer na chodbě před jedním barem v Uherském Hradišti. Útoku nožem předcházela slovní rozepře obou mužů, která začala uvnitř baru a následně pokračovala na chodbě a schodišti před barem,“ přiblížila mluvčí krajské policie Lenka Javorková.

Z brašny vytáhl nůž

Před barem se jejich konflikt natolik vyostřil, že třiadvacetiletý muž vytáhl z brašny kuchyňský nůž, kterým několikrát bodl staršího muže z Uherského Hradiště. Svému soupeři způsobil bodně řezná poranění hrudníku, břicha a tváře.

Mladík poté zmizel v ulicích. Policejní hlídky se proto rozjely po ulicích a restauračních zařízeních v Uherském Hradišti a také do místa bydliště útočníka v Jarošově, kde podezřelého muže po nějaké době zadrželi a odvezli do policejní cely. „Zjistili jsme, že útočník byl pod vlivem alkoholu a marihuany. V dechu jsme mu naměřili přes jedno a půl promile alkoholu,“ konstatovala mluvčí.

Výběr článků

Načítám