Hlavní obsah

Řidič uháněl před policisty stotřicítkou, jeho auto skončilo na střeše

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Zběsilá honička se odehrála mezi obcemi Hlinka a Bartultovice na Bruntálsku. Policejní hlídka pronásledovala automobil, jehož řidič nerespektoval výzvu k zastavení. Při snaze ujet skončilo auto převrácené na střeše.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička skončila autem převráceným na střešeVideo: Policie ČR

 
Článek

Událost se odehrála už v lednu, policie ale teprve nyní muže obvinila. Řidič po celou dobu nereagoval na výzvy policistů k zastavení a při ujíždění jel místy rychlostí i přes 130 kilometrů za hodinu.

„V obci Bartultovice dostal smyk, vyjel mimo silnici, kde narazil do směrového sloupku, vodicí tabule a převrátil se na střechu, po které dojel až k zaparkovanému vozidlu Octavia, které poškodil,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Osmapadesátiletý muž nadýchal přes jedno a půl promile alkoholu. „Řidič doznal, že před jízdou vypil jedno pivo a dvě odlivky tvrdého alkoholu. Uvedl, že se chtěl před policisty schovat někam do dvora, popřípadě jet do Polska, a že to byl zkrat. Podezřelému nyní hrozí trest odnětí svobody do výše tří let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám