Hlavní obsah

Benzínky na Domažlicku deptá běžec s kanystrem

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Už tři čerpací stanice na Domažlicku okradl zloděj s kanystrem. Poznávací znamení: kapuce do očí a rychlé nohy. Natočí pohonné hmoty, povytáhne kalhoty a vezme roha i s těžkým kanystrem.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj benzínuVideo: Policie ČR

 
Článek

Poprvé si to vyzkoušel ve čtvrtek 4. února před šestou večer v Poběžovicích. „Přišel k tankovacímu stojanu zahalen do kapuce a s kanystrem v ruce,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Po natankování nafty, místo aby šel pohonné hmoty zaplatit, popadl kanystr a utekl neznámo kam,“ dodala.

K dalším „závodům“ nastoupil samozvaný sprinter v pondělí 8. února. Místo startu: benzínky v Draženově a Horšovském Týně. Cíl: neznámo kde.

„Ve všech těchto případech pachatel natankoval osmadvacet litrů nafty, škoda se pokaždé pohybuje kolem sedmi set korun,“ řekla Právu Brožová. Podobné množství nafty váží přes 22 kilogramů.

Policie, která zmíněné případy eviduje jako přestupky proti majetku, žádá o spolupráci veřejnost. Na kamerovém záznamu z poběžovické čerpačky má zloděj šedivou bundu s kapucí, světlé kalhoty, výrazné sportovní boty a velký bílý kanystr se žlutou polepkou.

Anketa

Tankujete pohonné hmoty do kanystru?
často
11,6 %
výjimečně
56,2 %
nikdy
32,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1482 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám