Hlavní obsah

Výjezdů hasičů kvůli silnému větru prudce přibylo

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Už více než 130 výjezdů absolvovali hasiči od neděle v Moravskoslezském kraji kvůli následkům silného větru. Nejvíce výjezdů zaznamenali v úterý, kdy museli pomáhat v 70 případech. Informoval o tom mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Obyvatele Moravy trápil vítr, během středy by mělo hlavně pršet.

Článek

„Události, ke kterým moravskoslezští hasiči vyjížděli, se dosud obešly bez zranění. Třikrát spadl zlomený strom na zaparkované osobní auto a poškodil jej – v neděli ráno v obci Závišice na Novojičínsku a v úterý večer dvakrát v okrese Frýdek-Místek – v Třinci a Ostravici,“ sdělil Kůdela.

Nejvíce výjezdů mají za zmíněné tři dny na kontě hasiči v okrese Frýdek-Místek, kde vyjížděli 80krát. „Vedle nalomených a spadlých stromů a silných větví hasiči zasahovali u větrem poničených plechových střešních krytin, které buď zcela strhli, nebo provizorně upevňovali. Také se museli na Bruntálsku postarat o odtržené polystyrénové zateplení bytového domu nebo krátce před úterní půlnocí ve spolupráci s energetickou firmou o elektrický drát pod napětím přes silnici v obci Bítov,“ dodal mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na Olomoucku vyjížděli během úterý hasiči ke 12 událostem, především šlo o popadané stromy a větve na silnice a koleje.

Foto: ČHMÚ

Radarový snímek oblačnosti nad ČR v devět hodin ráno

Vítr komplikuje i situaci ve Zlínském kraji, kde v nárazech dosahuje až 90 km/h. Pozor si na to musí dát především řidiči, protože auta mohou být hůře ovladatelná. V kraji od rána prší, ve vyšších polohách sněží, podle meteorologů by v Beskydech mohlo napadnout až 40 cm sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám