Hlavní obsah

Motorák smetl na přejezdu auto, spolujezdkyně zemřela

Rychnov nad Kněžnou

Ve středu ráno na železničním přejezdu u Rokytnice v Orlických horách se vlak srazil s osobním autem, jedna žena je mrtvá, tři lidé jsou zraněni.

Foto: Drážní inspekce

Auto bylo zaklíněné pod vlakem.

Článek

Devětačtyřicetiletá spolujezdkyně srážku nepřežila, jednapadesátiletého řidiče s lehčími zraněními převezli do nemocnice. „Dále se zranila také vlakvedoucí a strojvedoucí, oba utrpěli lehká poranění trupu a byli převezeni na chirurgickou ambulanci rychnovské nemocnice," řekli mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou

Místo nehody

K nehodě došlo krátce před půl sedmou ráno. Na místo byli vysláni hasiči, záchranáři, policisté a vrtulník. Automobil se nacházel zaklíněný pod vlakem, který po prudkém nárazu částečně vykolejil. Cestoval v něm pouze jeden pasažér, který sám a nezraněný vystoupil. Příčinu nehody šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou

Hasiči museli těla z auta vyprostit pomocí hydraulického nářadí.

Provoz na trati mezi Doudleby nad Orlicí a Rokytnicí v Orlických horách byl zastaven, místo vlaků jezdí náhradní autobusová doprava. Probíhá odstraňování následků nehody. Podle aktuálních informací na webu Českých drah bude železniční doprava zastavena do 13 hod.

Reklama

Výběr článků

Načítám