Hlavní obsah

Na okraji Prahy se čelně srazil autobus s tatrou, mezi zraněnými je i těhotná žena

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Při čelním střetu linkového autobusu a nákladní tatry se v úterý odpoledne na okraji Prahy zranilo devět lidí včetně dítěte a těhotné ženy. Řidiče tatry museli hasiči složitě vyprošťovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda autobusu a nákladního vozu v RadotíněVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala ve Zderazské ulici. Podle všeho jel nákladní vůz z kopce směrem do Radotína, autobus na lince 309 jel ve směru na Třebotov. Po čelním střetu zůstal ve zdemolované kabině náklaďáku zaklíněný řidič.

V autobuse se při nehodě lehce zranilo osm lidí, mezi nimi i třináctileté dítě a těhotná žena, řekla ČTK mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

„Kvůli nehodě museli policisté ulici obousměrně uzavřít. Příčina této nehody je předmětem dalšího vyšetřování,“ sdělil Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Tatra byla ve smyku

Podle ředitele dopravní společnosti Arriva Praha Petra Čiháka cestovalo v autobuse asi dvacet lidí. „Od řidiče víme, že stoupal do kopce u zastávky Zderazská, když proti němu jela nákladní tatra. Všiml si, že je ve smyku, zastavil autobus u kraje a pak do něj nákladní auto narazilo,” řekl Čihák ČTK.

U nehody zasahovalo velké množství záchranářů a hasičů. Ti museli zhruba půl hodiny složitě vyprošťovat zaklíněného řidiče tatry. Podle informací Novinek utrpěl velmi vážná poranění, zejména zranění nohou. Všechny zraněné rozvezli záchranáři do okolních nemocnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám