Hlavní obsah

Ze strachu jsem vzala nůž a bodla ho, popsala vraždu přítele obžalovaná

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Soud v Olomouci začal projednávat případ Evy Slovákové (45), která loni v srpnu v Králci, místní části Dolních Studének na Šumpersku nožem usmrtila svého o pět let mladšího přítele. Jejich soužití bylo podle Slovákové velmi divoké a často v něm docházelo k napadení.

Foto: Petr Marek, Právo

Eva Slováková u olomouckého krajského soudu.

Článek

Hrůzná událost se stala loni 11. srpna v pokoji na ubytovně Třemešek. Opilá Slováková tam po hádce a potyčce nejprve rovněž silně opilého přítele shodila na postel, poté uchopila na stole ležící kuchyňský nůž a nešťastníka bodla do hrudníku, přičemž nůž pronikl až do jeho srdce. Napadený v důsledku toho na místě zemřel.

„Žena si vzhledem k použitému nástroji a značné razanci bodnutí musela být vědoma, že mu může způsobit smrt,“ konstatovala státní zástupkyně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Často mě mlátil. Píchal mě nožem, kousal, škrtil. Mívala jsem monokly.
obžalovaná

Slováková se u soudu k vraždě doznala. „Ten den jsem prala, vařila. Přítel přišel, poobědvali jsme a dali si víno. Já se pak šla sprchovat. Když jsem se vrátila, začal mě napadat, že jsem mu víno ukradla, a že to nechá vyšetřit. Křičel, že mě vyhodí z okna. Potom mě chytil a cpal ven. Vysmekla jsem se mu a chtěla utéct. Bylo však zamčeno a já neměla po ruce klíče. Řval, že mě udusí, že na takovou svini se dívat nebude. Ze strachu jsem vzala nůž a bodla ho,“ popsala kritické chvíle tragického konfliktu obžalovaná.

Dále také vypověděla, že jejich soužití s přítelem bylo „divoké“. „Často mě mlátil. Píchal mě nožem, kousal, škrtil. Mívala jsem monokly. Známky po škrcení na krku, ale i jizvy jinde na těle mám ještě teď. Nikdy jsem však nic nehlásila, protože jsem se ho bála. Sama jsem mu občas nadávala a jednou jsem ho praštila talířem, to když mě zrovna dusil,“ řekla Slováková.

Soud jednání odročil za účelem slyšení svědků. Ženě hrozí až 18 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám