Hlavní obsah

Spěšný vlak projel v Praze návěstidlem na červenou

Novinky, jap
Praha

Spěšný vlak mířící z Prahy do Kladna projel v úterý večer u železniční stanice Praha-Bubny návěstidlo a zastavil tak provoz na trati. Cestující museli využít městskou hromadnou dopravu. Incident se odehrál okolo 20. hodiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Spěšný vlak v Praze projel červenouVideo: Novinky

 
Článek

„Spěšný vlak mířil do Kladna, když před železniční stanicí Bubny projel, laicky řečeno, na červenou. Podle mých informací nevznikla při události žádná škoda,“ sdělil Novinkám mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, vlak se zastavil až o zhruba 500 metrů dále, přímo ve stanici Praha-Bubny. Podle informací z místa měl při projetí návěstidla poškodit vyhýbku. Cestující z vlaku museli přestoupit na městskou hromadnou dopravu. Provoz na trati mezi Bubny a Dejvicemi byl totiž na více než dvě hodiny zcela zastaven.

Na místo vyjeli drážní hasiči s vyšetřovatelem Správy železniční a dopravní cesty. Na koleji, kam spěšný vlak vjel, naštěstí nejela žádná jiná souprava. „Událost se obešla bez zranění,“ dodal Drápal. Provoz na trati byl obnoven zhruba ve 22.30 hod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám