Hlavní obsah

Mladík prchal před policií v ukradeném traktoru

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Scénáristé akčních komedií, zbystřete. Co byste řekli scénce, jak opilec ukradne traktor a prchá v něm před policií? Pitomost? Nikoliv realita, která byla k vidění v pátek 11. prosince v Koutu na Šumavě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Devatenáctiletý mladík tam kolem osmé večer pronikl do tamního zemědělského komplexu, kde mu padl do oka zetor s připojeným valníkem plným slámy. „Rozbil zadní sklo v kabině, nastartoval a vyjel z areálu směrem na obec Domažlice,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Traktor valící se po silnici neunikl pozornosti dopravní hlídky. „Policisté řidiče vyzývali k zastavení. Ten ovšem na jejich výzvy nereagoval, kličkoval po silnici, a bránil jim tak v předjetí vozidla,“ uvedla Brožová.

Bláznivá honička skončila u nedalekého rybníka, kde samozvaný traktorista zapadl s ukradeným strojem do bahna. Nicméně nezaváhal a dal se na útěk, tentokrát po svých. To už ale bylo na místě několik policejních hlídek, dopadení pachatele bylo otázkou chvíle.

Výsledek následné dechové zkoušky asi nikoho příliš nepřekvapil - přístroj ukázal přes dvě promile. „Muž byl umístěn do policejní cely,“ uzavřela Brožová. Mládence teď čekají jiné kratochvíle - může vyfasovat až dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám