Hlavní obsah

Osmnáctiletý mladík řádil v kosmetickém salónu. Před policisty vyskočil oknem

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Jako smyslů zbavený si ve středu po půlnoci počínal v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku osmnáctiletý mladík. Opilý, a navíc zdrogovaný tu demoloval mj. zařízení kosmetického a masérského salónu, přičemž způsobil škodu za více než 170 tisíc korun. Před policisty vyskočil oknem, přičemž se pořezal a musel být ošetřen v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík vnikl do objektu na Zahradní ulici poté, co rozbil sklo ve vstupních dveřích.

„V přízemí vnikl po dalším rozbití dveří do kosmetického salónu, kde odcizil tři kusy dámského spodního prádla. Pak se pustil do demolování zařízení. Zničil kosmetické přístroje, kosmetiku, nábytek, vybavení a rozbil dvě okna směřující do ulice. To mu ovšem nestačilo a svoji agresivitu zaměřil na vodovodní baterii, kterou ukopl, a následkem toho došlo k vytopení přízemní části budovy,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Pak podle ní mladík pokračoval do dalších místností: čekárny, aroma masáží a nehtového studia, kde likvidoval křesla, stůl, zrcadla a další nábytek, který měl po ruce. Odtud se vydal do prvního patra a po cestě ničil další věci. V masérském salónu pak rozbil skleněnou vitrínu.

Škoda 171 tisíc

Díky všímavosti občanů, kteří událost nahlásili na policii, se podařilo mladíka zadržet přímo na místě. „Po příjezdu hlídky rozbil okno v prvním patře domu a vyskočil na zem, kde byl ovšem policisty omezen na svobodě. Vzhledem k tomu, že byl pořezaný na rukou od rozbíjení skla, byla přivolána na místo záchranka, která ho převezla k ošetření do hranické nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Podle lékaře utrpěl zranění s dobou léčení do sedmi dnů. „Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,61 promile alkoholu a testem na drogy bylo zjištěno, že je i pod vlivem kanabisových látek,“ konstatovala Zajícová.

Motiv policie nesdělila, je ale pravděpodobné, že na jeho chování měl vliv alkohol a marihuana.

Škoda, kterou mladík svým jednáním napáchal, byla podle ní vyčíslena na 171 500 korun a na odcizeném prádle 1500 korun. „Policisté případ šetří pro trestné činy krádež a poškození cizí věci s trestem odnětí svobody v maximální délce trvání dvou let,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám