Hlavní obsah

Řádění dvou psů nepřežili v brněnské zoo klokani a lama

Právo, mh
Brno

Tři mrtvé klokany rudokrké a jednu lamu vikuňu našla ve středu ráno ošetřovatelka Zoo Brno. Zvířata ležela ve výběhu v horní části zahrady, žena zároveň zahlédla dva prchající středně velké psy. O masakru informovala mluvčí zahrady Monika Brindzáková.

Článek

„Incident přežil samec emu hnědého, který se útoku psů dokázal ubránit. Je fyzicky v pořádku, ale po této stresové zátěži je umístěn v zázemí zahrady a pečlivě sledován chovateli. K podobné události došlo již na jaře letošního roku, kdy ve stejném výběhu byli cílem útoku tři nandu pampoví a samice emu hnědého,“ uvedla mluvčí.

Oplocení je zastaralé

Po posledním útoku psů bylo opraveno oplocení výběhu a každý týden probíhají kontroly vnějšího plotu areálu v horní části zahrady. „V těchto místech, v délce přibližně 450 metrů je však oplocení zahrady již zastaralé, a proto se město Brno letos rozhodlo pro investici v předpokládané výši tři milióny korun právě do modernizace této části oplocení,“ doplnila Brindzáková. V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele.

Vedení zahrady žádá veřejnost, aby pokud uvidí v okolí volně se pohybující psy bez doprovodu majitele, neprodleně informovali policii nebo přímo vedení Zoo Brno.

Vzniklá škoda je přibližně 45 000 korun a věc nyní šetří Policie České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám