Hlavní obsah

Policie pátrá po pražské advokátce, už měsíc je nezvěstná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté pátrají po pražské advokátce Ivaně Jirkové. Naposledy byla viděna 9. listopadu v Praze 7. Policie nevylučuje, že se žena stala obětí násilného trestného činu.

Foto: Policie ČR

Ivana Jirková

Článek

Šestapadesátiletá Jirková mizela beze stopy. „Nemůžeme vyloučit, že se stala obětí násilného trestného činu, celý případ si převzali detektivové z 1. oddělení Krajského ředitelství hlavního města Prahy,” uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policie zjistila, že žena se chystala publikovat knihu, která podle jejích slov měla politický podtext. Prvního prosince měl být její křest, na který se ale nedostavila.

O knize ale není nic bližšího známo. Ani to, jak se jmenuje. Podle slov policejního mluvčího pro TV Nova není k dispozici ani její výtisk, ačkoliv měl už proběhnout křest.

Jirková je vysoká 160 až 165 centimetrů, je silnější postavy, má hnědé oči a hnědé dlouhé rovné vlasy. Občas napadá na levou nohu. Naposledy byla oblečena do černé sukně, černé halenky, černého svetru a tmavého kabátu. Kolem krku měla černou šálu a přes rameno černou kabelku se zlatou přezkou.

Foto: Policie ČR

Ivana Jirková

Policie přivítá i informace o pohybu jejího vozidla Chevrolet Orlando registrační značky 2AH5472 odpoledne 9. listopadu. To nyní stojí zaparkované před jejím bydlištěm.

 Kvůli podvodům jí hrozilo vězení

Jirková není policistům z minulosti neznámá. V roce 2013 byla obviněna z podvodu za půl miliónu. V rozvodovém případu prý rozeštvala rodinu a posléze inkasovala peníze za urovnání těchto uměle vyvolaných sporů. [celá zpráva]

Jirkové dokonce hrozilo, že bude vyškrtnuta ze seznamu advokátů, nyní má činnost pozastavenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám