Hlavní obsah

Řidič ztloukl šéfa STK, odmítl mu na počkání prohlédnout auto

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Tvrdé reakce se dočkal vedoucí Stanice technické kontroly (STK) v Klatovech od řidiče, kterému odmítl provést na počkání prohlídku vozidla. Šestadvacetiletý motorista měl o jedenáct let staršího muže ztlouci tak, že skončil v nemocnici. Incident se odehrál v polovině listopadu, napadený kontrolor je stále v pracovní neschopnosti.

Článek

„Případ vyšetřujeme jako podezření z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Obviněn zatím nikdo nebyl,“ potvrdila ve čtvrtek mluvčí policie Dana Ladmanová. Podle ní vyšetřovatelé ještě čekají na lékařskou zprávu ohledně zranění, která poškozený při napadení utrpěl.

„Podezřelý muž se dostavil na pracoviště STK a požadoval okamžité provedení technické kontroly svého vozidla. Odpovědný pracovník mu vysvětlil, že na počkání kontrolu provést nelze a že je nutné se na ní objednat. To řidiče rozčililo tak, že muže udeřil do hlavy a odjel,“ sdělila Ladmanová.

Policisté útočníka vypátrali během hodiny. „Po výslechu ho propustili,“ doplnila Ladmanová. Podle informací Práva připustil, že došlo k fyzickému napadení, ale údajně za jiných okolností, než tvrdí poškozený.

„K této záležitosti se vyjadřovat nebudeme,“ sdělil zástupce společnosti, která STK provozuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám