Hlavní obsah

Exnáměstek vězeňské služby obviněný z korupce byl propuštěn z vazby

– České Budějovice • Aktualizováno

Exnáměstek věženské služby a šéf litoměřické vazební věznice Tomáš Líbal byl propuštěn z vazby. GIBS ho v srpnu zadržela kvůli podezření z korupce. Uvedla to v úterý Česká televize.

Foto: Vězeňská služba ČR

Ředitel vazební věznice Litoměřice Tomáš Líbal

Článek

Ve vazbě byl Líbal kvůli obavě, že by ovlivňoval svědky, případně jiným způsobem mohl mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání.

Podle státního zástupce Romana Tibitanzla, který případ dozoruje, pominuly vazební důvody.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Líbal byl ve vazbě od 20. srpna. Několik dní předtím byl zadržen pro podezření z korupce a následně byl obviněn z podplácení a vydírání, za což mu hrozí až šest let vězení. Týž den oznámila Vězeňská služba, že Líbal je podezřelý z vydírání generálního ředitele Vězeňské služby Pavla Ondráška a rovněž ze snahy ho uplatit.

Ondráška měl Líbal údajně kontaktovat na přelomu května a června a nabízel mu, že může získat bokem statisíce korun ze zakázek, které měl Líbal jako bývalý náměstek v minulosti na starosti, stejně tak i z teprve připravovaných. Ondrášek hned vše oznámil inspekci i ministrovi spravedlnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám