Hlavní obsah

Autem zabila 11letého chlapce a ujela, Nejvyšší soud její dovolání odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání Marty Buncíkové, která v Povrlech na Ústecku srazila jedenáctiletého chlapce a od nehody ujela. Hoch náraz nepřežil. Justice uložila Buncíkové sedm let vězení a také ústavní léčbu závislosti na alkoholu a lécích.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Marta Buncíková u Okresního soudu v Ústí nad Labem. Archivní foto

Článek

NS rozhodl bez veřejného jednání, výsledek potvrdil mluvčí Okresního soudu v Ústí nad Labem Jan Tichý. Ústecký soud se případem zabýval v první instanci.

Tragická nehoda se stala 12. listopadu 2012. Podle verdiktu Buncíková vjela na chodník a pokračovala po něm ještě minimálně 18 metrů. V rychlosti kolem 50 kilometrů v hodině narazila do jedenáctiletého chlapce, který stál k přijíždějícímu mercedesu bokem. Dítě na místě zemřelo.

Policisté zadrželi Buncíkovou později doma. Byla opilá, krevní zkouška prokázala 1,76 promile alkoholu. Nepodařilo se ale prokázat na jisto, že byla pod vlivem alkoholu už ve chvíli, kdy dítě srazila. U soudu následně tvrdila, že ji oslnil protijedoucí nákladní vůz a že srazila pouze hochova psa.

Pořezala sokyni v lásce 

Znalec z oboru psychiatrie ženu označil za hysterickou osobnost, která je závislá na lécích a alkoholu a potřebuje ústavní léčbu. Žena vystřídala mnoho lékařů. Pokud jí některý nechtěl předepsat silná antidepresiva, šla k jinému.

Soud uznal Buncíkovou vinnou kromě neposkytnutí pomoci i z ohrožení pod vlivem návykové látky. V prosinci 2013 ji totiž policejní hlídka přistihla za volantem opilou. Letos v září dostala podle médií v jiném procesu ještě rok vězení navíc za pořezání sokyně v lásce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám