Hlavní obsah

V Liberci se čelně srazila dvě auta, tři lidé se těžce zranili

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

V Liberci se v sobotu dopoledne čelně srazila dvě osobní auta poté, co řidič jednoho z vozů nezvládl dokončit předjíždění. Při nehodě se těžce zranili tři lidé. Silnice musela být na hodinu a půl zcela uzavřena.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce po desáté hodině v Kunratické ulici. Zahraniční řidič Volkswagenu Passat předjížděl řadu vozidel. V okamžiku, kdy jel v levém pruhu, vyjel proti němu Renault Clio. Řidič passatu nestačil dokončit předjíždění a čelně se s ním srazil.

„Následkem střetu bylo vozidlo Renault odhozeno vpravo za svodidla z pohledu jeho jízdy,“ uvedla liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová s tím, že se při nehodě těžce zranili tři lidé. „Mladší řidič passatu, který cestoval sám, starší řidič vozidla renault a jeho spolujezdkyně,“ upřesnila mluvčí.

Z aut museli zraněné vyprošťovat hasiči, řidiče clia musel do liberecké nemocnice dopravit vrtulník.

„Komunikace byla po dobu hodiny a půl zcela uzavřena v obou směrech. Policisté nemohli ani u jednoho z řidičů z důvodu jejich vážných zranění provést orientační dechovou zkoušku na alkohol, vyžádali si proto provést odběr krve v nemocnici Liberec,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám