Hlavní obsah

Milostné vyznání zabodl své milé krumpáčem do předního skla auta

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Svérázným způsobem se snažili dát svým „láskám“ najevo náklonnost dva mladíci ze Zlínského kraje. První z nich zabodl krumpáčem plechové srdce do předního skla vozu své milé. Druhý se chtěl podřezat v centru Zlína přímo mezi lidmi.

Foto: Policie ČR

Na plechovém srdci přibitém na předním skle vozu nechyběl kromě vyznání ani podpis autora.

Článek

Milostné vyznání muž ze Slovácka zabodl své přítelkyni do jejího automobilu po partnerské hádce a po posilnění alkoholem. Svou bolest v srdci vyjádřil po několika hodinách, a to jen málo pochopitelným způsobem. „Vzal krumpáč, plechové srdce a šel k autu, kterým jeho přítelkyně přijela do práce. Srdce napíchl na krumpáč a ten pak zasekl do předního skla škodovky,“ přiblížila uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová.

Aby přítelkyně věděla, čí je to práce, nezapomněl k srdci připsat vyznání „Miluji Tě“. Na druhou stranu plechového srdce se i podepsal. „I když svého činu později litoval a slíbil, že třicetitisícovou škodu na autě uhradí, nyní mu podle zákona za poškození cizí věci hrozí až roční vězení,“ dodala policejní mluvčí.

Zamilovaný muž se chtěl podřezat v centru Zlína

Alkohol měl hlavní slovo v jednání i v dalším případu zamilovaného muže, tentokráte ze Zlína. Osmadvacetiletý muž zavolal v pondělí dopoledne na linku 158 s tím, že se hodlá podřezat, protože se s ním rozešla přítelkyně. „Ihned jsme po něm začali pátrat. Policejní hlídka muže dohledala v centru města, kde stál s nožem, který měl přiložený na zápěstí. S policisty nechtěl komunikovat. Chtěl si vzít život,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na místo přijel policejní vyjednavač, který zprvu netušil, jak náročná jej čeká práce s člověkem, kterému sebevraždu rozmlouval již před měsícem. „Po příjezdu ho nešťastník ihned poznal. Vyjednavači se podařilo vzbudit v něm důvěru a jeho úmysl mu rozmlouval dvě hodiny,“ uvedla mluvčí. Práci ale policistovi komplikovalo prostředí. „V centru se pohybovalo velké množství lidí, kteří měli potřebu poradit, ať už vyjednavači, nebo mladému muži. Bylo tak těžké udržet jeho pozornost,“ vysvětlila Kozumplíková.

Policisté po delší době vyslyšeli prosbu mladého muže a nechali na místo přivést jeho přítelkyni, kterou chtěl obejmout. Podmínkou však bylo, aby odložil nůž, který neustále držel ostřím na své paži a párkrát se řízl. „Vyjednávání nakonec dopadlo dobře díky trpělivosti vyjednavače. Muž mu vložil do ruky nůž, aby mohl obejmout svou přítelkyni. Poté ho ošetřil lékař,“ dodala mluvčí s tím, že po ošetření jej policisté odvezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. V jeho krvi totiž kolovalo 2,15 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám