Hlavní obsah

Němečtí silniční piráti si jezdili pro řidičáky do Čech, zkoušky dělat nemuseli

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Desítky německých řidičů, kteří ve své vlasti přišli o řidičské průkazy kvůli požívání alkoholu nebo drog, si nakupovali nové průkazy v České republice. Policie v souvislosti s rozsáhlým korupčním případem zadržela německého jednatele autoškoly a dvě soudní překladatelky.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadržených Video: Policie ČR

 
Článek

„Za úplatu tři tisíce eur (asi 80 tisíc korun) nemuseli němečtí problémoví žadatelé o český řidičský průkaz absolvovat povinnou výuku ani řidičský výcvik a při závěrečném testu jim tlumočnice pohotově radily,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Zatím je prokázáno 79 takto získaných řidičských průkazů za úplatu více než pět miliónů korun,“ dodala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V současné době probíhají výslechy a domovní prohlídky v tuzemsku i v Německu. „Čeští kriminalisté na případu od počátku spolupracují s kolegy z kriminální policie spolkových zemí Horní Franky, Bádensko-Württembersko a také s odborníky z ministerstva dopravy,“ konstatovala Böhmová.

Podle ní bylo nutné při objasňování této sofistikované trestné činnosti využít celou škálu oprávnění, které policistům dává trestní řád. „Je pravděpodobné, že podvodem získaných řidičských průkazů bude více než dvě stě. Takto získané řidičáky mohou občané SRN bez omezení používat v běžném silničním provozu,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám