Hlavní obsah

Ve Vyšních Lhotách se poprali uprchlíci kvůli televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cizinecká policie zaznamenala v posledních dnech několik incidentů mezi uprchlíky. V pondělí se například strhla rvačka devíti cizinců ve Vyšních Lhotách kvůli sledování televize. Celkem policie za poslední tři měsíce zasahovala v 56 případech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Detenční zařízení ve Vyšních Lhotách

Článek

„Rvačky ve Vyšních Lhotách se účastnilo osm Pákistánců a jeden Iráčan. Při rvačce došlo k drobným zraněním a tržnému poranění Iráčana, které si vyžádalo lékařské ošetření. Incident měl banální důvod, a to zájem o sledování jiného programu v televizi,“ uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Policisté v pondělí zasahovali také v zařízení v Bělé pod Bezdězem, kde Afghánec napadl pracovníka ochranky.

Jak vyplývá ze statistiky, nejvíce incidentů museli muži zákona za poslední tři měsíce řešit v Bělé pod Bezdězem – 47, následují Vyšní Lhoty s osmi incidenty a jeden problém řešili policisté v Zastávce u Brna. Od začátku roku museli policisté zasahovat celkem ve 150 případech.

„Konflikty mezi cizinci mají obvykle banální důvody, mnohdy vznikají v důsledku národnostních a kulturních odlišností jednotlivých skupin. Při potyčkách většinou dochází k drobným poraněním, na straně policie zatím k žádnému závažnějšímu zranění nedošlo,“ konstatovala Rendlová.

Podle ní díky vnějšímu oplocení a stálé přítomnosti pořádkové jednotky nedošlo zatím k žádným pokusům o útěky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám