Hlavní obsah

Seniorka se modlila u hrobu, když na ni zaútočil lupič a sebral jí kabelku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Téměř měsíc přepadával seniory v Ostravě a na Opavsku šestadvacetiletý mladík. Důchodce okrádal o kabelky či tašky, z nich bral peníze, často jen stokoruny či nákup potravin. Jednu z žen muž při loupeži těžce zranil, jinou přepadl na hřbitově během modlitby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případy se odehrály od 18. srpna do 24. září na čtyřech místech v Ostravě a třech místech na Opavsku. V šesti případech obral lupič ženy ve věku 68 až 79 let, v jednom případě zaútočil na 66letého muže.

„Předmětem zájmu pachatele byla zavazadla, kabelky žen a taška muže. Ziskem pak často několik stokorun, neboť se jednalo zpravidla o kabelky s osobními věcmi seniorek, případně drobný nákup potravin,“ sdělila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muž útočil zpravidla na ulici, v jednom případě dokonce na hřbitově. „Seniorka se modlila u hrobu. Po ataku a přetahování o kabelku upadla mezi hroby a utrpěla zranění,“ uvedla. Celková škoda na majetku je předběžně 17 tisíc korun.

Žena musela na operaci

Holčáková dodala, že některé ženy skončily po útoku na zemi, včetně seniorky pohybující se o berlích. „Muž na ni zaútočil zezadu, prudce do ní strčil tak, že upadla na zem, přičemž se žena těžce zranila. Její doba léčení se pohybuje v řádech měsíců,“ popsala s tím, že některé z obětí utrpěly pohmožděniny a zlomeniny, v jednom případě byla nutná operace. Jedna z žen musela být kvůli silnému rozrušení hospitalizována v nemocnici.

Na dopadení lupiče spolupracovali policisté z Ostravy a Opavska. Nakonec kriminalisté muže obvinili z loupeže, krádeže a neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud vzal obviněného do vazby, muži hrozí až 12 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám